Min Musikkhistorie
-Musikk som terapi

Les også

Starten av gruppen TvangsTanker

Her kan du lese om hvordan vi startet gruppen Tvangstanker og hva vi har gjort, samt høre vår musikk

Mine utgivelser

Disse ligger ute på Spotify, Itunes, Tidal etc. i dag

Redd Josty Mixtape

Jeg lanserte min første Mixtape på Spotify "Redd Josty" i 2013 der det ligger en god blanding med (dårlig produserte låter) fra rundt 2008 - 2013.
her er det mye blanding fra både humor, fest og serriøse tekster. Dette er sanger som tidligere lå på uhort.no samt Nrk Urørt.

La ho gå - Singel

2015 - gav jeg ut singelen "La ho gå" sammen med "The black Sheef" (min husvert og beste kamerat i Stavanger) Dette er første Pop/Rock inspirerte låten jeg har skrevet.
Her skrev jeg rett utifra mitt eget kjærlighetsliv og fikk også lært meg låta på Gitar og Piano.

Chords: G, Em, C, D

Reddet EP

2014 - lanserte "Reddet" EP som har et kristent tema og er basert på min tro.
Da jeg fikk beskjed om å fornye kontrakten på Spotify så tok jeg meg ikke råd til fornyelse.

Gjør det vi må - Promolåt

2016 - Jeg kontaktet RazAnt å spurte om de ville være med på mixtapen min. Jeg fikk bare en rå feeling over at disse har jeg lyst til å jobbe sammen med. Elias tok dette fint og vi begynte å snakke sammen på nett og skype. Det resulterte i en kjempe kul låt som handler om å ikke gi opp i musikken. 

Slippe følelser fri - Desember 2016

I slutten av 2016 gav jeg ut "Slippe følelser fri mixtape" sammen med musikkvideo til låta "Det går fint" som er et motsvar til dagens skrytevideoer og forteller litt om hvordan jeg egentlig har hatt det selv om jeg sier at alt går fint. Noen av låtene har til nå blitt spilt av på NRK Mp3, Radio sør og Rogaland. 

-Hvordan det hele startet-

Oppstartsfasen på Birkeland

2002 - 2003
Jeg begynte å leke med tekst i Rennemoen på Birkeland etter å ha hørt på Gatas Parlament og diverse undergrunnsartister på et hjemmelan i Nordåsen. Det var da jeg kom på at jeg skulle lage en sang om Birkeland. Det tok rundt 10 år før jeg fullførte låta med tittelen - "Velkommen til Birkeland" og denne er pr idag en av mine mest streamede låtene på Spotify.

-Min første samarbeidspartner-

På vei til konsert i Oslo sammen for å se Lil Wayne
På vei til konsert i Oslo sammen for å se Lil Wayne

Flekkerøy og møte med Tripple D

2004 - 2005

Etter endt år på Møglestu Vgs 2003/2004 så flyttet jeg til Flekkerøy. Her traff jeg Daniel Slåttum som ble en viktig brikke for meg i både livet og musikken.
Jeg husker hvor giret jeg ble da han viste meg sin hjemmemekka plate med musikken han hadde laget og jeg syntes det var både kult og innspirerende. Her startet historien med vårt samarbeid innen musikk og et fantastisk godt vennskap som så si har tålt å gå igjennom ild og vann.

Bestevenner mens vi var fiender

Hvem, hva og hvordan ?

Glemmer aldri!

Jeg husker konfirmasjonen, naboene, familien og alle vennene vi traff sammen. Alle timene vi bare satt å snakket om alt ifra verdensproblemer til osten vi manglet for å mette oss med first price makaronien jeg hadde på garasjeloftet der jeg bodde.

"Vi ble som brødre som kunne fullføre hverandres setninger."

 "Det fantes ikke en person eller et objekt som vi ikke kunne le oss ihjel av uten å stoppe"

Hvorfor Hip hop miljøet?

De fleste fra Flekkerøy visste hvor jeg bodde og de visste hva som skjedde i garasjeloftet som vi ironisk nok leide av den pensjonerte presten på Flekkerøya.

Det fantes ikke hjelp å få for ungdommene som slet. Hvordan skulle vi som var så opptatt av spenning og med vår harde oppvekst klare å henge i det kristne miljøet som fra starten av var med på å tråkke oss ned?

"Rus ble til trøst og en unnskyldning for å treffe mennesker som vi "følte" at vi var gode nok for."

Min aller første opptreden!

Min første opptreden i Sarons Dal sammen med Gino (Jan Erik Gino Mæland) 2003/2004

fra venste: Kai soltvedt, Glenn, Andreas Gilje Sævereide, Glenn Falander Lundstrøm, Meg, Morgan Berglihn, Benjamin Olsen & Kenny Nilsen
fra venste: Kai soltvedt, Glenn, Andreas Gilje Sævereide, Glenn Falander Lundstrøm, Meg, Morgan Berglihn, Benjamin Olsen & Kenny Nilsen

Min første inspirasjonshelt sitter jo "tilfeldigvis" i et stort telt i Sarons Dal (Kvinesdal) 2004. Jeg hører beats blafre ifra utsiden og guttegjengen som vi var bestemte seg for å ta en tur på innsiden.

Gino presenterer seg å spør om noen av oss ville skrive litt til en beat og opptre sammen med han på ungdomsmøte i et konsert telt. Jeg klarte ikke lavære, her kunne jeg teste ut mine skrive-egenskaper å jeg fikk trygghet til å stå på scenen sammen med han og flere av vennegjengen som hang i Sarons Dal.

Når jeg ble mere aktiv

2006

Da jeg flyttet opp til Sandnes i 2006 etter endt folkehøyskole så kjente jeg ingen i området. Alt jeg visste var at jeg hadde ei datter på vei og at jeg måte ha noe å gjøre. Her kom Hip-hop.no inni bildet. Jeg startet med Keystyle battles inne på forumet og jobbet masse med den tekniske delen av å skrive tekst. Da jeg fant ut ifra at han ene jeg battlet var ifra Ålgård som ikke var langt unna Sandnes så fikk vi kontakt. Han kom opp til meg og vi lagde vår første Cypher samme kvelden. Denne kan du laste ned her.

Starten av gruppen TvangsTanker

2007

Bildet er hentet ifra en opptreden på Metropolis i Stavanger
Bildet er hentet ifra en opptreden på Metropolis i Stavanger

Josty og han der med dreadsa - Yeah! det er gutta bak TvangsTanker. Vi kom i bekjennskap via Kvasse kris og flere av gutta på et typisk vorspiel. Jeg fikk høre at dreads duden (Basic) kunne rappe på sørlandsdialekt selv om han var ifra Stavanger.

Vi møttes i Sandnes å så var det i gang. Det var ikke langt ifra at hver dag så kom Basic med skolesekken å satt seg ned med FL studio på pc`n i leiligheten min. Han lagde noen enorme beats og vi fikk lagt et opplegg som vi kunne opptre sammen med. Etter dette ble det uttallige konserter og opptredner rundt om i Stavanger, Sandnes, Randaberg og Haugesundsområdet.

Pr. idag gå Basic under navnet Alexis Sandberg og vi jobber stadig sammen med musikk og blant annet hjemmesiden.