Vennesla Tidende
Les saken her

Skjermdump ifra "Det går fint" Musikkvideo
Skjermdump ifra "Det går fint" Musikkvideo

Nedtur i oljebransjen ga inspirasjon til album

-10 timers dansemaraton på Moonlight var noe av det siste jeg fikk med meg før jeg flyttet fra Vennesla, forteller Jostein Reinertsen.

skrevet av Anne Gunn Pedersen - Vennesla Tidende 27.01.2017

Nå har 29-åringen, med stor interesse for både breakdance og musikk, gitt ut albumet «Josty». Arbeidsledighet ga inspirasjon til å skrive tekster.

- Det ble en slags terapi, sier Jostein, som er vokst opp i Øvrebø, og var innom Røyknes et år, før han flyttet til Birkeland. Deretter ble det Moi og Lundheim Folkehøyskole, fulgt av noen år med forskjellige jobber i oljerelaterte firmaer, som Mento og National Oilwell.

- Men så ble det jo skikkelig krise i oljebransjen, og jeg fikk sparken på grunn av nedbemanning. Jeg har sittet mye hjemme de siste to årene, forteller han.

Et tidligere samboerforhold førte han til Stavanger, hvor tobarnsfaren fremdeles bor, men Jostein er ofte på besøk hos sin mor i Vennesla.

Musikalsk familie

Interesse for musikk og tekstskriving har han alltid hatt. Utenom på ha spilt stortromme i Øvrebø skolemusikk, spiller han litt piano og gitar.

- Mange i familien, på begge sider, driver med musikk, forteller han.

- Hva slags album har du gitt ut?

- Jeg vil kalle det en mild type hip hop, med et snev av pop, med mye vokal og ulike type instrumenter. Jeg tror musikken passer for alle i alderen 12-65!

Personlige tekster

Reinertsen forklarer at en melodi gjerne blir hentet fra et nettforum for låtskrivere. Så kan tekstforfattere lease musikk til sitt bruk.

- Jeg synes det ble en kul produksjon, sier tekstforfatteren og nevner samarbeidspartnere som RazAnt og Celine Lunder.

Om det å bli uten jobb sier han:

Det ga meg giv til å lage musikk. Tekstene mine er personlige, hentet fra forskjellige faser i livet mitt. Det betyr både alvor, humør, tro, ikke tro, fest, ikke fest, beskriver han, men legger til at det er vanskelig å leve av musikk.

Omskolering

Planen er derfor å omskolere seg til et yrke hvor han kan jobbe med mennesker.

- Blir det konsert i Vennesla?

- Gjerne det, hvis noen er interessert, men jeg er ikke typen som ringer rundt til folk, sier en beskjeden Jostein Reinertsen, som gjerne tar turen til Vennesla, om det skulle lage seg.